Uiteenlopende kaassoorten, speciaal voor professionals

Elke kaas heeft een uniek palet. Kaas is romig, zoet of juist wat pittig. Ook de structuur is verrassend gevarieerd. Van vloeibaar zacht vanbinnen tot stevig, hard en brokkelig. Er zijn te veel smaken en soorten kaas om op te noemen. Daarom brengen we ze voor u onder in vier duidelijke categorieën: Hollandse kaas(specialiteiten), grenzeloze kazen, geraspte en gesneden kazen, en verse kazen. Eén uitgesproken favoriet hebben we niet, al kunt u altijd vragen wat onze lievelingen van dit moment zijn! We geven namelijk graag tips die passen bij de kaart van uw horecaonderneming.

Grenzeloze kazen

Compagnon Kaas is natuurlijk van alle markten thuis. Er zijn talloze soorten kaas in de wereld, die wij stuk voor stuk kennen. Heerlijk, al die mogelijkheden. Zoekt u naar Engelse cheddar, een zachte Franse brie of wilt u echte Griekse feta serveren? Dat kan! Als kaasexpert hebben naast dit soort bekende kazen, natuurlijk ook opvallende smaken in ons assortiment. Kaas die we tegenkomen in andere delen van Europa. Zoals geitenkaas uit de Poitou of een schapenkaas uit Baskenland. Wat dacht u van blauwaderkaas uit Lombardije of noemenswaardige Stinking Bisshop van overzee? De Alpen, Savoie en Pyreneeën, maar ook onze zuiderburen. Ieder gebied kent zijn specialiteit en wij brengen honderden soorten het hele jaar door bij u op tafel. Vanuit Zeeland heeft u daardoor toegang tot de gehele kaaswereld. Snel en eenvoudig zelfs, want iedere kaas kunt u online bij ons bestellen!

Kazen uit alle
windstreken
Honderden
soorten
Franse, Italiaanse
en Griekse kazen

Grenzeloze kazen

Hollandse kaas(specialiteiten)

De romige textuur van jonge kaas uit weidemelk. Wie is er niet gek op. Maar een pittige explosie van gerijpte oude kaas liegt er ook niet om. Als specialist in Hollandse kazen vertellen we graag honderduit over smakelijke opties. Ambachtelijke Goudse kaas bijvoorbeeld, afkomstig van koeien die over de zilte grasweiden van Noord-Holland mogen grazen. De rijke samenstelling van deze melk proeft u écht terug. Wilt u iets subtiels serveren of gaat u juist voor een sterke smaak? Poetsen, keren en laten rusten; onze producenten zijn kanjers in rijping. Dankzij hun perfecte verzorging, hebben wij kazen in ons assortiment die enkele maanden tot meerdere jaren hebben gelegen. Van kaas met een nootachtige toon, tot kaas met een kruidige smaak van komijn, mosterd, knoflook of ander kruid. Waar een klein land groot in kan zijn: diversiteit. Iedere kaas bestelt u gemakkelijk online, waarna wij deze netjes bij uw horecazaak afleveren!

Hollandse
kazen
Biologische kazen
bestellen mogelijk
Kaas van
over de grens
Hollandse geiten-
& schapenkazen

Meest verkochte binnenlandse kazen

Geraspte en gesneden kazen

Voor een drukbezette keuken is niets zo handig als een voorraad voorgesneden kaas of geraspte kaas. Wij horen dit van koks uit de praktijk. Hiermee bereidt uw keukenbrigade in een handomslag een luxe lunch. Net zo gemakkelijk strooit de chef op het laatste moment een kaasgarnering op zijn of haar gerecht. De vele soorten voorbereide kazen die wij aanbieden komen overigens uit allerlei windstreken. Van Noord-Hollandse gesneden Goudse, tot geraspte Cheddar, Emmentaler of Gruyere. Zelfs echte mozzarella is via ons geraspt leverbaar. Waarom zou u nog tijdverspillen aan raspen en snijden, als u de mise en place kunt versnellen? Ter attentie: Compagnon Kaas garandeert versheid en kwaliteit. Mede dankzij een hoogwaardige verpakking en snelle levering!

Kazen uit alle
windstreken
Honderden
soorten
Franse, Italiaanse
en Griekse kazen

Meest verkochte geraspte en gesneden kazen

Verse kazen

Soms gaat er gewoonweg niets boven een verse kaas. Ricotta, mozzarella, burrata en hüttenkäse bijvoorbeeld zijn kazen die niet hoeven te rijpen. Het aroma en de smaak ervan is daardoor op z’n puurst. U kunt de kaas direct eten wat uiteraard betekent dat de verse kaassoort beperkt houdbaar is. Compagnon Kaas is een liefhebber van de samenstelling en smaak van verse kazen. Wij hechten waarde aan de manier waarop de kaas geproduceerd wordt. Het soort melk, maar ook de eventuele toevoegingen zoals kruiden of zoetstoffen zorgen voor bijzondere resultaten. Vanuit diëtistisch oogpunt is het een interessant voedingsmiddel dat rijk aan eiwit is. Informeer gerust eens naar de toepassingsmogelijkheden van dit type kaas. We delen graag onze ervaringen!

Verse
kazen
Biologische kazen
bestellen mogelijk
Gisteren nog melk,
vandaag kaas
Verse geiten-
& schapenkazen

Meest verkochte verse kazen